Fredagsdans

Denne klasse er en ”pop-up klasse”, med syv forskellige faste undervisere. Alle undervisere er uddannet moderne dansere og vil have fokus på forskellige moderne – teknikker og dansegenrer.
Klassen er en uforpligtende fredagsklassen, så du kan sagtens være med selvom du misser en gang eller fem, da undervisningen vil være forskellig fra gang til gang.
Fredagsdans er for dig, der gerne vil udfordres af forskellige dygtige undervisere og som gerne vil udvikles hurtigt, i forskellige moderne dansestile med forskellige tilgange.
Nedenfor fortæller underviserne kort hvordan de vil undervise Fredagsdans.

Vittoria Lasorella
I denne time skal vi danse en moderne dansestil, som henter inspiration fra Limón og Release teknik blandet med en masse af mit eget bevægelsessprog. Det er især udtrykket, jeg sætter fokus på, sammen med moderne tekniktræning. Vi skal gå i dybden med en del koreografi, så elsker du at danse meget i en klasse, er dette et godt bud. Det bliver sjovt og meget lærerigt. 

Kira Paarup Andersen 
Fusion contemorary kommer på programmet som fredagen, når jeg underviser denne klasse. Fusion Contemporary er en klasse hvor de urbane dansestilarter smelter sammen med den moderne dans i en meget fri bevægelsesform, der vægter det personlige udtryk højere end stærk teknik. I den første del af timen varmes der op med bevægelser, der langsomt intensiveres og i resten af timen, bliver der arbejdet på koreografi med masser af udtryk og indlevelse. 

Anne-Sofie Pi Østergaard
Til Fredagsdans med mig inkorporeres en bred vifte af moderne stilarter såsom Cunningham, Release, Flying Low, Counter technique og meget mere. Klasserne varierer fra gang til gang; Nogle gange går vi i dybden med teknik, hvor vi laver øvelser, over-gulv og koreografi. Andre gange underviser jeg i improvisation, fysisk teater, partnerwork eller andet. Det vigtigste er at vi skal danse sammen, lege, grine, nørde og give slip.

Maria Pearl Weise
Jeg bygger klassen op med en god opvarmning samt styrkning af kroppens knogler, led og muskler. Der bliver arbejdet på både gulv og i stående tilstand. Gennem fraser, teknik og arbejde henover -og med gulvet, udfordres både hjerne, krop og koordinering i takt med at pulsen stiger og svenden melder sin ankomst på panden. Der lægges vægt på en god stemning, sund bevægelse og træning med det rette udfordringsniveau.
Timen tilpasses til dem, der kommer, så lige meget hvem du er, hvilken dag du har og hvad du ellers går og laver, finder vi i fællesskab ud af, hvad der netop er rigtigt for dig.

Jon Stage 
Velkommen til et bevægelses lab – jeg sætter en tryg ramme, hvor alt kan ske! Igennem improvisation, kreative koncepter, musik og tilstedeværelse, skaber vi sammen et rum af lyd og bevægelse. Med teknikker baseret i contemporary og floorwork vil vi danse os ind i weekenden.
Let’s dance!

Lucas Kruse Kristiansen
Contemporary Fredagsdans klassen består af stor fysikalitet gennem teknik, flow, floorwork, kombinationer og arbejde kreativt og med koreografi. Klassen vil indeholde sekvenser på gulvet og henover gulvet.
I klassen er der stort fokus på flow gennem bevægelser, styrke og smidighed i kroppen samt udfoldelse gennem bevægelse og de sekvenser der bliver givet. Typisk vil der i slutningen af klassen fokuseres på en lille koreografi, hvor der er mulighed for at udfolde sig gennem dansen samt udfordre sig selv gennem materiale.

Lousie Flyvholm
Til Fredagsdans med mig vil vi trække på forskellige moderne teknikker såsom Cunningham, Release, Horton mm. Klassen vil variere, nogle gange vil vi dykke ned i teknikken, lave øvelser over gulv og koreografi. Andre gange vil vi bruge guidet improvisation som en legende og udforskende måde at udvide vores bevægelsesrepetoire på. 
Jeg glæder mig til at danse med jer!

Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med forskellige klasser indenfor moderne dans, er det også muligt at bruge denne time som en appetizer. Når du har fundet ud af hvilket område, som du synes er mest interessant, kan Dansestudiets receptionister hjælpe dig med at finde frem til de moderne klasser i skemaet, der passer med din interesse. 

Fredags Dans

FREDAG
16:00 - 17:30