Fredags Dans

Denne klasse er en ”pop-up klasse”, med seks forskellige faste undervisere. Alle undervisere er uddannet moderne dansere og vil have fokus på forskellige moderne – teknikker og dansegenrer.
Klassen er en uforpligtende fredagsklassen, så du kan sagtens være med selvom du misser en gang eller fem, da hver gang vil være forskellig.
Fredags dans er for dig, der gerne vil udfordres af forskellige dygtige undervisere og som gerne vil udvikles hurtigt, i forskellige moderne dansestile med forskellige tilgange.
Nedenfor fortæller underviserne kort hvordan de vil undervise Fredags danseklassen.

Vittoria Lasorella
I denne time skal vi danse en moderne dansestil, som henter inspiration fra Limón og release teknik blandet med en masse af Vittorias eget. Her er det især udtrykket, som er vigtigt, blandet med moderne tekniktræning. Vi skal gå i dybden med en del koreografi, så elsker du at danse meget i en klasse, er dette et godt bud. Det bliver sjovt og meget lærerigt. 

Jesper Holm Hermansen 
Jeg underviser i Horton teknik. Horton var blandt de første moderne teknikker, og hører til i grundstenene hos det verdenskendte dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater. Teknikken indebærer lange linjer, balance, styrke, spring og meget mere, og er et solidt fundament for den moderne danser.
Du behøver ikke have foregående kendskab til Horton teknikken for at være med, men jeg vil sørge for at garvede Horton dansere også bliver udfordret.
Klassen afsluttes med koreografi, hvor de lærte dele fra opvarmningen inkorporeres.

Sarah Holm Hermansen 
I min klasse vil du blive præsenteret for flere forskellige elementer inden for den moderne dans. Målet er at give dig, der tager et bredt udvalg af moderne klasser, muligheden for at forene det hele. Således vil du i denne klasse både møde elementer fra f.eks. Horton, floorwork og improvisation.
I første del af klassen vil vi lave øvelser, hvorefter vi til sidst vil fusionere det hele i en koreografi.
For at deltage i denne klasse, er det en fordel at have et bredt kendskab til moderne dans, men det er ikke nødvendigt.

Anne-Sofie Pi Østergaard
Til fredagsdans med mig inkorporeres en bred vifte af moderne stilarter såsom Cunningham, Release, Flying Low, Counter technique og meget mere. Klasserne varierer fra gang til gang; Nogle gange går vi i dybden med teknik, hvor vi laver øvelser, over-gulv og koreografi. Andre gange underviser jeg i improvisation, fysisk teater, partnerwork eller andet. Det vigtigste er at vi skal danse sammen, lege, grine, nørde og give slip.

Maria Pearl Wiese
Jeg bygger klassen op med en god opvarmning samt styrkning af kroppens knogler, led og muskler. Der bliver arbejdet på både gulv og i stående tilstand. Gennem fraser, teknik og arbejde henover -og med gulvet, udfordres både hjerne, krop og koordinering i takt med at pulsen stiger og svenden melder sin ankomst på panden. Der lægges vægt på en god stemning, sund bevægelse og træning med det rette udfordringsniveau.
Timen tilpasses til dem, der kommer, så lige meget hvem du er, hvilken dag du har og hvad du ellers går og laver, finder vi i fællesskab ud af, hvad der netop er rigtigt for dig.

Jon Stage 
Velkommen til et bevægelses lab – jeg sætter en tryg ramme, hvor alt kan ske! Igennem improvisation, kreative koncepter, musik og tilstedeværelse, skaber vi sammen et rum af lyd og bevægelse. Med teknikker baseret i contemporary og floorwork vil vi danse os ind i weekenden.
Let’s dance!

Lucas Kruse Kristiansen
Contemporary fredags danse klassen består af stor fysikalitet gennem teknik, flow, floor work, kombinationer og arbejde kreativt og med koreografi. Klassen vil indeholde sekvenser hen over gulv, på gulv og over gulv.
I klassen er der stort fokus på flow gennem bevægelser, styrke og smidighed i kroppen samt udfoldelse gennem bevægelse og de sekvenser der bliver givet.Typisk vil der i slutningen af klassen fokuseres på en lille koreografi, hvor der er mulighed for at udfolde sig gennem dansen samt udfordre sig selv gennem materiale.

Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med forskellige klasser indenfor moderne dans, er det også muligt at bruge denne time som en appetizer. Når du har fundet ud af hvilket område, som du synes er mest interessant, kan Dansestudiets receptionister hjælpe dig med at finde frem til de moderne klasser i skemaet, der passer med din interesse. 

Fredags Dans

FREDAG
16:00 - 17:30